Tuesday, December 21, 2021

Janis bouma dating bisonrock

Janis bouma dating bisonrock



American Indian Art Maga Arkeologisk analys av klippkonstplatser i zine 26 3 och Silliman, S. Artikel Google Scholar Kaiser, D. Därför sökte vi annat medium är särskilt plast, janis bouma dating bisonrock stilarna usu medel för dejting. krigföringsperioden på Northwestern Royal Ontario Museums dräkt och de tecknade slätterna, och stilmässigt föregår den storskaliga av Sharp och Three Suns och senare i klädnader som tecknades kommersiell produktion av dessa krigarhistorier strax efter A. Sådan konstnärlig konservatism har de varit utan nämnvärd klöv, janis bouma dating bisonrock. Priset inkluderar moms USA Skatteberäkningen kommer att slutföras vid utcheckningen.





Produktinformation



Bison dräktens bilder nästan förlorade till tiden, papperskorgen. TOWNSEND - Den målade bisonrocken hittades i en hög med sopor som hade satts igång för sophämtning cirka 10 janis bouma dating bisonrock sedan. Kay Ingalls, en anställd på Broadwater County Museum i Townsend, såg manteln när hon gick förbi och bad om tillåtelse att ta den till museet. Familjen till John och Dorothy Deadmond hade ägt manteln i mer än år. Det var blekt och skadat, säger Rose Flynn, museets chef.


Museet skickade den till Denver för en del rengöring och reparationer innan den visades upp. Men historien som de bleka bilderna kan berätta förblev ett mysterium tills nyligen. Museumsvolontären Troy Helmick bjöd in Janis Bouma, en distriktsarkeolog vid Townsend Ranger District, att ta en titt på dräkten.


Bouma, som studerade amerikansk klippkonst för Forest Service, hade använt digitala fotografiska förbättringstekniker för att hjälpa till att identifiera och datera bilder som hade målats och ristas in i stenar, janis bouma dating bisonrock.


Helmick trodde att hennes expertis kunde hjälpa till att ta reda på mer information om bisonrocken. Bouma var så fascinerad av manteln att hon har valt den som ämne för sin magisteruppsats i antropologi vid University of Montana.


Med hjälp av ett datorprogram för digital fotoförbättring har hon kunnat identifiera bilder janis bouma dating bisonrock hästar och krigare som är svåra janis bouma dating bisonrock se med blotta ögat.


Bouma sa att bilderna i denna typ av konst ofta berättar en hel historia om en krigares skicklighet i strid eller att fånga hästar för sin stam. Ibland, tillade hon, janis bouma dating bisonrock, Indiska äldste fick uppdrag för att måla sina minnen på bisonrockar eller linnetyg.


The Great Northern Railway beställde många sådana konstverk, sa hon. Denna speciella dräkt är en av endast ett fåtal befintliga som visar en viss dekoration på tränsen på en häst, Janis bouma dating bisonrock sa. En historiker från 1800-talet vid namn Clark Wissler, som hade sett liknande medicinbuntar, beskrev dem som cirka 18 tum långa, täckta med rött tyg och dekorerade med fjädrar och andra föremål, sa Bouma.


Motivet är mycket vanligt i Blackfeets rockkonst, sa hon, även om det är sällsynt på befintliga dräkter. Själva stången är röd, och fjädrarna visas som ljusgula med en svart spets. Det finns mycket detaljer i konstnärskapet. Dräkten har andra bilder som visar häststöld, dekorerade vapen, koger och strid mot båge, sa hon.


Att undersöka dessa detaljer skulle dock ha varit omöjligt utan hjälp av digital fotografisk förbättring. De målade bilderna hade blivit så svaga med åren att vissa färger inte längre syntes. Med hjälp av digital fotoförbättring sa Bouma: "Du kan zooma in väldigt nära bilden och blåsa upp den väldigt stort; du kan se pigmentet och göra vissa färger ljusare.


Det har varit utmanande att försöka fastställa det ungefärliga datumet då manteln gjordes, sa hon och tillade: "Ingen vet riktigt var den kom ifrån. Genom att jämföra den med klippkonst med liknande design som har daterats, har hon minskat klädselns datum till mellan cirka och och hon förväntar sig att minska det ytterligare.


Hon tror att det har sitt ursprung i Blackfeet-stammen. Digitalt förbättrade detaljer hjälper också till att datera manteln, sa hon. Andra bilddetaljer som hjälper till att bestämma datumet inkluderar design av tillfångatagna eller omsatta vapen, stilar av soldatkostymer och former av hästhovar.


Den här manteln hade inget pärlarbete, vilket endast dök upp i senare konstverk, sa hon. Digital förbättring kan erbjuda värdefull och fascinerande information som inte är tillgänglig med andra forskningsverktyg, sa Bouma, och hennes arbete med förbättrade bilder har väckt museibesökarnas intresse för bisonrocken.


Jag tycker att det är ganska bra att vi har något rätt i ett lokalt museum som man annars skulle behöva resa till Smithsonian för att se.


Men det är faktiskt i Townsend, och om det inte vore för en lokal volontär som insåg att det verkligen var en bisonrock som hade någon sorts målningar på sig, skulle den inte vara här idag, janis bouma dating bisonrock. Det janis bouma dating bisonrock har kastats ut, janis bouma dating bisonrock. Var den första att veta Få lokala nyheter levererade till din inkorg!


Bli Medlem! Redan prenumerant? Logga in. Användarvillkor sekretesspolicy. tillbaka till startsidan. Inloggning för prenumeranter. Vänligen prenumerera för att fortsätta läsa.


Du kan avbryta när som helst. Redigera Stäng. Från 19 december till 26 december kommer vi att ge gratis tillgång som en gåva till våra läsare presenterad av Rockin Rudy's. Bli medlem. Läs dagens e-utgåva. Logga in. Mitt medlemskap. E-Edition Nyheter Dödsannonser Åsikt Sport Underhållning Livsstilar Jobb. Dela detta. Facebook Twitter WhatsApp SMS E-post. Datorn avslöjar en sällsynt del av indiskt arv.


Dela detta. LAURA BEHENNA Lee Montana Newspapers. Folk läser också... Laura Behenna är reporter för Helena Independent Record. Du måste vara inloggad för att kunna reagera. Klicka på valfri reaktion för att logga in. Relaterat till den här historien. Facebook Twitter WhatsApp SMS E-post Skriv ut Spara. Higgins Missoula,MT Användarvillkor Sekretesspolicy Sälj inte min information. Drivs av BLOX Content Management System från TownNews.


Aviseringsinställningar. Få aktuella nyheter skickade direkt till din enhet. News Alert Prenumerera. Breaking News Prenumerera.





dejtingsajter för lesbiska



Amazon betalningsprodukter. Låt oss hjälpa dig. Villkor för användning Sekretessmeddelande Intressebaserade annonser © , Amazon. com, Inc. eller dess dotterbolag. Amazon Music Stream miljontals låtar. Amazon Advertising Hitta, locka och engagera kunder. Amazon Drive Molnlagring från Amazon. ACX Audiobook Publishing på ett enkelt sätt.


Alexa Actionable Analytics för webben. Sälj på Amazon Starta ett säljande konto. Amazon Business Allt för ditt företag. AmazonGlobal Ship Orders internationellt. Hemtjänster Erfarna proffs Glädjegaranti. Amazon Ignite Sälj dina ursprungliga digitala utbildningsresurser.


Amazon Web Services Skalbara molntjänster. Bokförvarsböcker med gratis leverans över hela världen. Box Office Mojo Hitta film Box Office-data. ComiXology Tusentals digitala serier. DPReview digital fotografering. Lourdes Figueroa, från Guatemala, presenterar för närvarande prognosen för Canal TVC, men har delat sin publik med sitt val av outfits.


Under ett reportage i juni valde Lourdes en kort, vit klänning, gjord av nästan genomskinligt material att stå framför kameran. Programledaren kröntes till Miss Guatemala i och deltog även i Miss Universe och Miss World Tittare har varit snabba med att kommentera Lourdes utseende, med en som skrev: "Hon är fantastisk. Men i en nyare video, när Lourdes täckte sin outfit med en lång jacka, skrev en tittare: "Hon ser mycket mer professionell ut med den här typen av klädsel.


Nyheter Storbritannien Nyheter USA Nyheter Världsnyheter Konstiga nyheter Verkliga livet Mer hoppfullt. Politik Brott Royals Money Tech Science. Sport Fotboll Boxning UFC Cricket Rugby Union Rugby League F1. Racing Golf Tennis Friidrott Dart Snooker. Kändisar TV. Partners Bingo Cartoons Tävlingar Korsord Dejting. Begravningsmeddelanden Horoskop Erbjuder registrering av nyhetsbrev. Det finns många detaljer i konstnärskapet.


Att undersöka dessa detaljer skulle dock ha varit omöjligt utan hjälp av digital fotografisk förbättring. De målade bilderna hade blivit så svaga med åren att vissa färger inte längre syntes.


Med hjälp av digital fotoförbättring, sa Bouma, "Du kan zooma in väldigt nära bilden och spränga den väldigt stort. Du kan se pigmentet och göra vissa färger ljusare. Hon tror att manteln har sitt ursprung i Blackfeet-stammen.


Digitalt förbättrade detaljer hjälper också till att datera manteln, sa hon. Andra bilddetaljer som hjälper till att bestämma datumet inkluderar design av tillfångatagna eller omsatta vapen, stilar av soldater?? kostymer och former av hästar?? hovar. Den här manteln hade inget pärlarbete, vilket endast dök upp i senare konstverk, sa hon.


Bouma varnade för att forskare måste se till att inte introducera sina egna subjektiva fördomar när de studerar historisk konst, vare sig genom digital förbättring eller andra metoder. Ändå kan digital förbättring erbjuda värdefull och fascinerande information som inte är tillgänglig med andra forskningsverktyg, sa hon, och hennes arbete med förbättrade bilder har väckt museibesökare?? intresse för bisonrocken.


Jag tycker att det är ganska bra att vi har något rätt i ett lokalt museum som du annars skulle behöva resa till Smithsonian för att se. Den skulle ha kastats ut. Canku Ota är ett gratis nyhetsbrev som hyllar Native America, dess traditioner och prestationer. Vi tillhandahåller inte abonnent- eller besökarnamn till någon.

No comments:

Post a Comment